РЕГИОНАЛНА ОБУКА ЗА НОВИОТ SUV PEUGEOT 3008 Скопје, 7.2.2017


РЕГИОНАЛНА ОБУКА ЗА НОВИОТ SUV PEUGEOT 3008  На ден 5.2.2017, во работните простории на Еуроимпекс, беше извршена регионална обука за новиот SUV Peugeot 3008 на ниво на целата продажна мрежа во Македонија, Косово и Албанија.

Обуката беше водена од страна на г-динот Дарко Радончиќ, кој во концизна презентација составена од теоретски и практичен дел кон дилерската мрежа ги пренесе најновите информации од новиот SUV Peugeot 3008.

Во самата презентација посебно внимание беше посветено на најновите дизајнерски и технолошки достигнувања кои кај овој модел ги има во изобилство, посебно истакнати беа големиот број на безбедносни мерки при возење како што се: Active Safety Brake & Distance Alert, Active Lane Departure Warning, Driver Attention Warning, Smart Beam Assistance, Speed Limit Sign Recognition & Recommendation, Adaptative Cruise Control With Stop Function, Active Blind Spot Monitoring, 360° View.

Воедно акцент беше ставен и на моќните Бензински и Дизел Еуро 6 мотори. Беше истакната подигнатата шасија (ground clearance) која што е највисока во сегментот - 22 cm како и подигнатиот преден и заден дел за полесно справување со секаков вид на терени.

Во таа насока беше споменат и Advanced Grip Control + HADC системот, кој е еден од најважните елементи за еден ваков SUV модел. Системот го прилагодува возењето на секаков вид на терен и соодветствува на 5 режими на возење. Нормален режим, режим песок, режим кал, режим снег, како и режим за ESP off, односно можност за исклучување до брзина од 50 km со цел да му се овозможи на возачот целосна автономија, а со опцијата Descent Control останувате под потполна контрола дури и кога ќе се соочите со најстрмните патеки без при тоа да треба возачот да ја користи педалата за сопирање.

Во рамките на обуката, веднаш по теоретскиот дел, беше извршен и компаративен тест сo возилата припадници во истиот т.н. “C SUV” сегмент сè со цел за подобра визуелна перцепција на разликите (предности и недостатоци) помеѓу моделите.

Тимот на Еуроимпекс и нашата дилерска мрежа во регионот, секогаш Ви стои на располагање.

sl1 sl2 sl3 sl4 sl5 sl6 sl7 sl8 sl9 sl10 sl11 sl12 sl13