ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТОТАЛ Low SAPS моторни масла

Еуроимпекс како официјален увозник на моторните масла ТОТАЛ од неодмана е во деловна партнерска соработка со единствениот овластен импортер на тешки товарни возила од брендот МАN во Македонија.

Повеќе »
ЕУРОИМПЕКС ПРЕТСТАВЕНА СО 10 БРЕНДОВИ НА ТЕХНОМА 2015

Од 13.10.2015 до 17.10.2015 во Скопје се одржа 41-иот Меѓународен саем за металургија, електроника, енергетика, неметали, градежништво, обезбедување и заштита – “ТЕХНОМА“.

Повеќе »
Euroimpex генерален застапник за Toyo Tires во Македонија

Генералниот директор на Еуроимпекс, г-динот Кирил Воиновски го најави ексклузивното застапништво и пласманот на Toyo Tires брендот на македонскиот пазар

Повеќе »
СЕКТОРOT ЗА ПОСТ-ПРОДАЖБА И СЕРВИС И СЕКТОРОТ ЗА РЕЗЕРВНИ ДЕЛОВИ НА ЕУРОИМПЕКС - НАЈДОБРИ ВО СВЕТСКИ РАМКИ ЗА 2014 ГОДИНА

Секторите за Пост-продажба и сервис и Резервни делови се повторни победници на натпреварувањето за 2014 година кое секоја година го организира Принципалот - Automobiles Peugeot за своите импортери.

Повеќе »
Хуманитарен тениски турнир Ротаракт Опен 2015

Денес, се одржа хуманитарниот тениски турнир „Ротаракт Опен 2015, vol.6“. Ротаракт Клуб Скопје во соработка со Еуроимпекс, Генералниот увозник на Peugeot за Македонија, Србија, Црна Гора и Косово, Скопје го организираа овој хуманитарен тениски настан.

Повеќе »
X-та меѓународна изложба со историски возила и големо тест возење на Peugeot

Во кругот на Генералниот импортер за Peugeot возила во земјава и регионов, „Еуроимпекс“, се одржа спектакуларен настан со совршен спој меѓу минатото и иднината. Историски old timer возила и големото тест возење на моделите на Peugeot ги раздвижија Скопјани кон двата Blue Box-a на Peugeot.

Повеќе »
X-та меѓународна изложба со историски возила и големо тест возење на Peugeot

„Еуроимпекс“, Генералниот увозник за Peugeot во Македонија, Србија, Црна Гора и Косово и оваа година е домаќин на јубилејната X-тата по ред меѓународна изложба со историски возила. Настанот ќе се одвива оваа сабота на 13-ти јуни, со почеток од 11 часот во кругот на компанијата „Еуроимпекс“.

Повеќе »
Професионален тјунинг со настап на вториот Car Show во Гевгелија

Тимот на Еуроимпекс ја изложи програмата на Професионален Тјунинг во саботата на 07.06.2015 година, на вториот Car Show настан во Гевгелија. Од страна на Еуроимпекс беше изложено тјунирано возило Peugeot 308.

Повеќе »
ЕУРОИМПЕКС ДОО на Изложбата на олдтајмери, луксузни и модифицирани автомобили

Викендов на 24.05.2015 година на полигонот на Авто-Сообраќајниот Училишен Центар АСУЦ “Боро Петрушевски” се одржа нивниот прв и промотивен собир за сите љубители на автомобилите и моторите, настан со кој се промовираше и самото училиште кое ги оспособува учениците во правецот на автомобилизмот.

Повеќе »
МЕЃУНАРОДНА ИЗЛОЖБА СО ИСТОРИСКИ ВОЗИЛА И ГОЛЕМО ТЕСТ ВОЗЕЊЕ НА PEUGEOT

„Еуроимпекс“ Генералниот увозник на Peugeot возила за Македонија, Србија, Црна Гора и Косово, веќе втора година за ред е домаќин на меѓународна изложба со историски возила.

Повеќе »
ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЈУНИНГ НА СИТЕ БРЕНДОВИ НА ВОЗИЛА

Професионалното работење и успешното застапство на CSS Professional Tuning софтверите од Словенија и Alientech уредите од Италија, доведоа до зголемување на полето на работа во сферата на тјунингот и „Еуроимпекс“ како Генерален застапник ја надгради својата понуда со италијанскиот бренд Ragazzon за висока класа на спортски издиви и германскиот бренд Vogtland за суспензија со високи перформанси.

Повеќе »
Ловиште Ниџе на саем за лов и див свет во Париз

Од 10 до 13 април 2015 во Париз, се одржа добро познатиот интернационален саем за лов и див свет Rambouillet, кој ги отвори вратите на 10 000 брендови, 400 излагачи и 40 000 посетители.

Повеќе »
Еуроимпекс на 41от Меѓународен саем на мебел

Од 25.03.2015 до 29.03.2015 година во Скопје се одржа 41от Меѓународен саем на мебел, опрема за домаќинства и јавни објекти, репроматеријали и машини за индустрија на мебел.

Повеќе »
 Тестирање и обука на Peugeot сервисните советници

Во периодот од 12-13.03.2015 година сервисните советници од Еуроимпекс, генерален увозник за Peugeot, во Македонија, Србија, Црна Гора и Косово и дилерската мрежа, присуствуваа на годишната проценка на знаења организирана од страна на принципалот Automobiles Peugeot и на практична обука за користење на “Service BOX”, во ZRTC (Zagreb Regional Training Centre) во Загреб.

Повеќе »
 Еразмус +

Познато е дека Еуроимпекс дава максимална поддршка за младите и нивниот развојно едукативен процес. Овој пат, овозможи практична настава на учениците од средното стручно училиште Асуц Боро Петрушевски, на тема мобилност во период од 01.11.2014 до 26.02.2015 година.

Повеќе »
 25 години „Еуроимпекс“, историја со која се гордееме

Компанијата „Еуроимпекс“ е основана во јануари месец, веќе далечната 1990 година и е првата приватна компанија во Македонија, чие работење е насочено кон трговија со автомобили и моторни возила од лесна категорија.

Повеќе »
 Еуроимпекс - нов ексклузивен увозник за Косово

Македонската автомобилска компанија „Еуроимпекс“, од почетокот на годинава стана нов ексклузивен увозник на автомобилите Peugeot за Косово. За потсетување, од 01-ви јули 2014 година освен Македонија, „Еуроимпекс“ прерасна во Генерален увозник и дистрибутер на брендот Peugeot за Србија и за Црна Гора. Со најновото застапство „Еуроимпекс“ е компанијата одговорна за Peugeot брендот за четири земји од регионот што претставува голем предизвик и сериозна обврска кон Принципалот.

Повеќе »